Tule mukaan!

Sivun sisällöt ovat tuottaneet pääosin Kansalaisfoorumi ja OK-opintokeskus.

Paikkakunnallasi on lukematon määrä erilaisia kansalaisjärjestöjä, jotka ottavat mielellään toimintaansa mukaan uusia ihmisiä. Ota rohkeasti yhteyttä kiinnostaviin yhdistyksiin ja kysy lisää!

 

Kun haluat mukaan kansalaisjärjestöjen toimintaan, kannattaa ensiksi pohtia, millainen toiminta sinua kiinnostaa. Hyvää tietoa yhdistysten toiminnasta saat esimerkiksi niiden verkkosivuilta tai käymällä yhdistysten järjestämissä tapahtumissa ja tilaisuuksissa. Monet yhdistykset ilmoittavat tapahtumistaan paikallislehtien yhdistyspalstoilla tai maksetuin ilmoituksin. Tapahtumista ja tilaisuuksista löytyy tietoa myös sosiaalisesta mediasta.

Kun löydät  itseäsi kiinnostavan yhdistyksen, ota rohkeasti yhteyttä yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaan tai jäsenvastaavaan ja liity mukaan toimintaan!

Monet kansalaisjärjestöt toimivat myös verkossa vaikuttaen ja tietoa jakaen. Alle on kerätty muutamia  esimerkkejä aktiivisista vaikuttamisen paikoista verkossa. Tutustu ryhmiin ja liity mukaan vaikuttamaan!

Verkkosivut

  • Luettelo suomalaisista kansalaisjärjestöistä

  • Toimintasuomi.fi -portaali auttaa löytämään kootusti terveyttä ja hyvinvointia edistävän järjestöjen toiminnan ja tapahtumat.
     
  • Lapin järjestörakenne kokoaa yhteen Lapissa toimivia sosiaali- ja terveysjärjestöjä.
     
  • Kumppanuuskeskus on yli 40 sosiaali- ja terveysalan toimijan ja yhteisön yhdessä rakentama kehittämis- ja toimintakeskus Oulussa.
     
  • Espoon Järjestöjen Yhteisö ry on alueellinen sosiaali-ja terveysalan järjestöjen yhteistyöorganisaatio.
     
  • Kansalaistoiminnankeskus Mataran sivustolta löytyy tietoa keskisuomalaisten järjestöjen toiminnasta.
     
  • Pohjoisen järjestötietopalvelu Majakkatalo
     
  • Pohjoiskarjalaisia järjestöjä yhteen kokoava sivusto jelli.fi

Blogit

  • Lari Karreisen blogista löytyy paljon tietoa ja näkökulmia järjestötoimintaan.
     
  • Leijonaemot ry:n blogi on hyvä esimerkki järjestön käytännön vaikuttamiseen käytettävästä blogista
     
  • SOSTEblogeissa on paljon asiaa sosiaali- ja terveysalan järjestöjen vaikuttamistyöstä
     
  • Suomen Pakolaisavun Järjestöblogissa on paljon tietoa maahanmuuttajien järjestötoiminnasta

 

Facebook

Instagram

 

 

Twitter

Monet järjestöt ovat mukana mikroblogipalvelu Twitterissä ja viestivät siellä järjestön nimellä.

Esimerkiksi Suomen Partiolaiset , Muistiliitto ja Mannerheimin Lastelunsuojeluliitto viestivät aktiivisesti Twitterissä järjestön nimellä. On lisäksi huomioitava, että järjestöjen toiminnanjohtajille, työntekijöillä ja erilaisilla hankkeilla voi olla oma Twitter-tunnus, jonka kautta viestitään ajankohtaisista asioista.

Twitterissä keskustelua luodaan hastagien eli tunnisteiden/avainsanojen kautta. Suomalaisia hastägejä on kerätty listaksi Finnish hastag library . Listaan voi ilmoittaa oman hastagin (tarkista ettei sitä ole listassa) ja lähteä keräämän kiinnostuneita keskustelemaan ja verkostoitumaan. Listalla on kaksi järjestötoimintaan liittyvää hastagia: #järjestösome, jonne voi merkitä järjestöjen sosiaalisen median käyttöön liittyviä viestejä ja #järjestöt , joka on tarkoitettu kanavaksi suomalaisten kansalaisjärjestöjen verkostoitumiseen, ajatusten vaihtoon ja ideoiden joukkoistamiseen.