Seurakunnassa

Sivun sisällöt on tuottanut pääosin Agricola-opintokeskus.

Sisältöosiota on päivitetty viimeksi tammikuussa 2021.

Seurakunnassa -osio käsittelee vain ev.lut. seurakunnissa osallistumista ja vaikuttamista. Toiveenamme on, että tämä osio tulee jatkossa esittelemään myös muita seurakuntia ja uskonnollisia yhteisöjä. Uskonnolliset yhteisöt ja seurakunnat ovat tärkeä osa lähidemokratiaa ja alueesi vaikuttamisen paikkoja.

Tiedätkö, mihin seurakuntaan kuulut?
Oma seurakunta ei ole välttämättä nimeltään sama kuin kaupunginosa tai kylä, jossa asut. Jos asuinpaikkakunnallasi toimii useampi seurakunta, kuulut siihen, jonka alueella asut. Asian voin tarkistaa kirkkoherranvirastosta. Voit myös hakea evl.fi -sivustolta oman kotiosoitteesi perusteella lähelläsi toimivat seurakunnat.

Tuliko liian monta vierasta termiä? Aamenesta Öylättiin -sanakirja auttaa.

Seurakuntien vapaaehtoistehtäviä välittää Vapaaehtoistyö.fi.
 

Jokaisessa Suomen kaupungissa ja kunnassa on evankelis-luterilainen seurakunta tai seurakuntia. Seurakuntalaiset tekevät seurakunnan. Suomen evankelisluterilaiselle kirkolle seurakuntalaisten osallisuus on keskeistä arjessa ja juhlassa. Seurakunnan alueella asuvat ihmiset muodostavat yhteisön, jossa jokaisella on tarve ja oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi. Seurakunta tarvitsee aktiivisia seurakuntalaisia ja vapaaehtoisia kaikessa toiminnassaan.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa on 378 paikallista seurakuntaa. Näistä ruotsinkielisiä on 49. Seurakunnissa voi osallistua kerhotoimintaan, isoskoulutukseen, pakolaisten tukitoimintaan, retriitteihin, tai lähteä vaikka lippaan kanssa keräämään Yhteisvastuukampanjalle rahaa.

Voit toimia luottamushenkilönä asuinpaikkasi seurakunnassa. Kuuluminen tiettyyn seurakuntaan ei estä vapaaehtoisena toimimista toisessa seurakunnassa.

Ev.lut.kirkko Suomessa: Kirkko tilastoina

Miten kirkko käyttää rahansa? Kirkon hallinto ja talous

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Video yllä: Miksi vapaaehtoiset kokoontuvat tekemään Valon ja ilon messua Meilahdessa, ja mitä he siitä saavat?