Seurakunnassa

Sivun sisällöt on tuottanut pääosin Agricola-opintokeskus.

Sisältöosiota on päivitetty viimeksi kesäkuussa 2017.

Seurakunnassa -osio käsittelee vain ev.lut. seurakunnissa osallistumista ja vaikuttamista. Toiveenamme on, että tämä osio tulee jatkossa esittelemään myös muita seurakuntia ja uskonnollisia yhteisöjä. Uskonnolliset yhteisöt ja seurakunnat ovat tärkeä osa lähidemokratiaa ja alueesi vaikuttamisen paikkoja.

Tiedätkö, mihin seurakuntaan kuulut?
Oma seurakunta ei ole välttämättä nimeltään sama kuin kaupunginosa tai kylä, jossa asut. Jos asuinpaikkakunnallasi toimii useampi seurakunta, kuulut siihen, jonka alueella asut. Asian voin tarkistaa kirkkoherranvirastosta.

Tuliko liian monta vierasta termiä? Aamenesta Öylättiin -sanakirja auttaa.

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Video yllä: Seurakunnan vapaaehtoistyöntekijä auttaa tamperelaisia nuoria hallitsemaan raha-asioitaan. Suurella sydämellä-vapaaehtoistehtäviä välittää Vapaaehtoistyö.fi.
 

Jokaisessa Suomen kaupungissa ja kunnassa on evankelis-luterilainen seurakunta tai seurakuntia. Seurakuntalaiset tekevät seurakunnan. Suomen evankelisluterilaiselle kirkolle seurakuntalaisten osallisuus on keskeistä arjessa ja juhlassa. Seurakunnan alueella asuvat ihmiset muodostavat yhteisön, jossa jokaisella on tarve ja oikeus tulla nähdyksi ja kuulluksi. Seurakunta tarvitsee aktiivisia seurakuntalaisia ja vapaaehtoisia kaikessa toiminnassaan.

Suomessa on 400 seurakuntaa ja 31 seurakuntayhtymää. Seurakunnissa voi osallistua kerhotoimintaan, isoskoulutukseen, pakolaisten tukitoimintaan, retriitteihin, tai lähteä vaikka lippaan kanssa keräämään Yhteisvastuukampanjalle rahaa.

Voit toimia luottamushenkilönä asuinpaikkasi seurakunnassa. Kuuluminen tiettyyn seurakuntaan ei estä vapaaehtoisena toimimista toisessa seurakunnassa.

Ev.lut.kirkko Suomessa: evl.fi/kirkkonumeroina

Miten kirkko käyttää rahansa? www.kirkonrahat.fi

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Video yllä: Miksi vapaaehtoiset kokoontuvat tekemään Valon ja ilon messua Meilahdessa, ja mitä he siitä saavat?