Seurakunta ja lähidemokratia

Sivun sisällöt on tuottanut pääosin Agricola-opintokeskus.

Seurakunnassa vaikutat lähiympäristöön

Lähidemokratian kannalta seurakunnat ovat merkittäviä paikkoja. Seurakuntien toimitilat ja kirkot ovat merkittävä osa lähiympäristöämme, ja seurakunta on vahva yhdistävä ja kokoava voima omalla alueellaan. Kaikilla seurakuntalaisilla on mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa toimintaan, jota alueella järjestetään.

Seurakuntalaisten asiantuntemusta tarvitaan seurakunnan eri työmuodoissa, viestinnässä ja kehittämistyössä. Vastuuryhmät, työryhmät ja johtokunnat ovat seurakuntalaisten ryhmiä, jotka keskittyvät käytännön toiminnan ideointiin ja toteuttamiseen. Kysy kirkkoherralta, millaisia vastuuryhmiä seurakunnassasi toimii, ja kuinka voisit antaa niissä aikaasi ja osaamistasi.

Oman seurakuntasi toimintaan voit tutustua esimerkiksi nettisivujen ja seurakuntalehden kautta tai tiedustelemalla asiaa suoraan seurakunnan työntekijöiltä. Kaikki kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan seurakuntien toimintaan - myös kastamattomat ja uskonasioissa epävarmat ovat tervetulleita. Uskonasioista kiinnostuneille järjestetään aikuisrippikouluja, joissa voi pohtia kristinuskon kysymyksiä muiden kanssa ja pohtia suhdettaan uskoon ja elämään.

Seurakunta yhdistää alueen ihmiset tekemään hyvää toisilleen. lue, kuinka Alppilan kirkon brunssi yhdistää kokkiopiskelijat, nuoret, vanhukset ja hyväntekeväisyyden ja kuinka Mummon kammari on muuttanut tamperelaisten vanhusten arkea.